9# EVA SOLO – čiste linije

EVA SOLO – je offspring danske družbe EVA,  ustanovljene že leta 1913, po letu 1940 so začeli tesno sodelovati z danskimi oblikovalci. EVA SOLO je pokukala na plan 1997.

Vem, da smo na Danskem, spet. Vem! Ampak tu je je toliko lepega, dobrega in uporabnega.

Termovke, ohranjevalci hladne pijače, steklenica za vodo, kavomat… Kot bi si zanalašč izmišljevali namene uporabe, samo da bi lahko predstavili nov design, novo različico steklenice  in nekatere oblekli v neopren različnih barv. Predzadnja slikca prikazuje Cafe-Solo – coffee maker,  kar je zanimivo, da obstaja navodilo za uporabo izdelka. Navodilo je že samo po sebi lično in uporabno, vsebuje informacije o zgodovini kave in pridelovanju.

Tole je krasen izum, nič več lovljenja naribanega korenčka, sira pač karkoli že ribamo in leti po celi kuhinji.  Nič več! In sede.

Stiskalnik česna – tukaj ne morem točno pogruntati načina uporabe. Res je, da me pri stiskalnikih najbolj zanima, če se izognem vonju po česnu na rokah. Ne mi reči, naj kupujem suh drobljen česen, to ni enako, ni!

Flaška za shranjevanje olja in kisa.  Kjut, zelo kjut.

Shranjevalec ledu, pokrov je hkrati model za delanje kock.

Tudi vaza mi je všeč, ampak samo všeč, nisem ravno padla dol

Še malo o ptičjih pivnicah, krmilnicah in hiškah… malce premoderno zame, tukaj sem pristaš domačih izdelkov, po možnosti iz pod rok otrok,  definitvno bi tole pasalo k čistim linijam na vrtu.

Na koncu predstavljam biserček – skleda za sadje, brez besed.

Ste dobili kakšno novo idejo za darilo? Zase jasno, ne za sosede, tašče, snahe in sestrične. Take stvari se kupuje zase. A ne?

 • Share/Bookmark

Tagi: , , ,

 1. sličica Anonimnež

  Solnice so zelo domiselne. Praktično in dekorativno, darilo kot prikupna malenkost.
  Se da kje kupiti te reči?

 2. sličica pullga

  evo solo lahko kupiš v lj, videla sem v http://www.elementare.si
  Morda še kje.

 3. sličica foppa

  Mislim da imajo največ od Eva Solo za videti v Kranju.
  Njihova spletna stran je http://www.eva-solo.si

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !