48# Najbolj kjut vrtno orodje

Svoj vrt obožujem, senca poleti, pozimi pa krasni pogledi na rastline obdane z ivjem…  ok ni vedno v piko urejen, lahko bi imel kaj manj plevela, morda kak fižol več, ampak morda mi za boljši vtis manjka tole:

Ja no priznam, roza sekcija je premočna, dejstvo je, da pri Burgon & Ball znajo delati majhna orodja za vrt. Tista v velikosti do 50 cm, ki so tako kjut, da bi jih človek imel, vse. Res je, da za polovico ne vem točne uporabe, lahko se vseeno malo potrudim: majhna lopatica, vilice, lopatica za presajanje, ozke vilice za rahljanje zemlje, lopatica za presejanje rastlinic z nizko rastočimi koreninicami, odstranjevalec plevela za globoke korenine, odstranjevalec plevela za normalne korenine, metlica za odstranjevanje odpadlega listja, navaden nožek, nožek z rezilom pod kotom, nožek z ovalnim rezilom, lopatica za presejanje (ja še ena!), lopatica za kompost, kulitvator (v bistvu zaobljene vilice za rahljanje zemlje), orodje za lažje dolbenje lukenj  v katere sadimo čebulice,… ne verjamete?  Obvezno kiknite sem! No kako mi je šlo?

Slinim se, ker so stvari lepe in uporabne in pašejo v mojo lopo, definitivno.

Zraven bi si omislila  še cel kup dodatkov – tole je za samo sajenje in podtaknjence, da bo vse v ravni vrsti in v enaki oddaljenosti posajeno.

Shranjevanje semen je vedno posebena naloga in luštne škatlice definitivno stvar olajšajo. Niso pa niti pozabili na lepe posode za začimbe.

Če sem začela z roza sekcijo, naj še končam; vse orodje se da dobiti tudi v zeleni in modri barvi. Torej za fantke in punčke in za zelene. Zame modre prosim!

Sem se premislila, tisti, ki kupuješ zame, kanglice mi prinesi kar v vseh treh odtenkih. Hvala!

Kakšen razvrat bo od danes dalje na mojem vrtu. Komaj čakam. Čez kak dan še beseda dve o idejah za shranjevanje pripomočkov. Ne pozabite na uganko, ja vem, tudi tam je roza barva. Vem.


 • Share/Bookmark

Tagi:

 1. sličica Klima

  Lol, kakšna tržna niša… Človek včasih kar ne more verjeti, da so izdelovalci novih produktov tako… khm, “razgledani”.

 2. sličica Sonja

  Ko bom velika in bom imela svoj vrt.. bo tole obvezna oprema. V roza, se razume :)

 3. sličica pullga

  Obvezna vrtna oprema – dobra ideja.

 4. sličica mateja

  Krasne stvari, se splača imeti vrt samo zaradi tega:))

 5. sličica pullga

  A ne de? Čeprav, včasih me pa primejo tisti stari angleški vrtovi, z belimi ograjicami in zrukanim rjavim orodjem.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !