92# Zardevanje in sladke pregrehe

Pred slabimi deseti dnevi sem ugotovila, da mi je Mateja dala nagrado. Meni? Buljijla sem v ekran in postajala iz minute v minuto bolj rdeča v obraz, ker sem spregledala to lepo gesto na dan objave. Matejin blog občudujem, občudujem njeno spretnost in ker so njeni izdelki preverjeno lepi za oko in dobri za okus, se ji globoko klanjam.  Potem se sploh ni ustavilo, v soboto dobila dve pohvali, eno še posebno žmohtno, “keep doing!” Yeah. Pasalo je, čeprav sem zardevala celo pot od Zmajskega do Šuštarskega mosta.  Včeraj sem po dolgem času pogledala statistiko in ugotovila, da me je tudi Pepermint vesela. No kaj tazga!? Današnji zapis sem hotela v bistvu posvetiti sladko čokoladnim pregreham na spletu, pa  je sedaj postal pocukran, še predno smo prišli do bistva.

Jagode in Dinozavri – moj prvi pogled med sladke stvari, če hočete dojeti kaj vse Mateja obvlada, nujen obisk bloga. Meni najboljša pinki vrv za perilo. Tako je, če živiš samo z gusarji in vitezi.

Dalje, Joy the baker, verjeto sem do nje prišla preko Mateje. Če ne uspem vsega prebrati, vsaj pogledam fotke in se grem potem v kot kujat, ker ne dosežem do kolen ne s peko, ne s fotkami.

Čokoladnice – najpre tista iz Areja, že ovojni papir je greha vreden. O vsebini sicer ne morem soditi, dvomim, da je za stran vržt.

Potem še tista iz mesta Angelholm ali ona iz Gotheborga, ma cel kup jih imajo na Švedskem.

Dovolj bodi sladkišev za danes.

 • Share/Bookmark

Tagi:

 1. sličica p e p e r m i n t

  pepermint te je zelo vesela, te z veseljem bere/gleda in te bo še kdaj polinkala, boš vidla :) .

  joy the baker je res ulala, potem maš pa še
  * cannelle et vanille
  * tartalette
  čist preveč cukra in lepih fotografij.

 2. sličica polonap

  Joy ima en recept za kakavove-vanilijeve piškotke s morsko soljo… in če tripaš ( na tisto čokolado s solnim cvetom od Rustike/ Solnic’…jaz bi od tega lahko živela (sicer bi bila verjetno tako debela, da bi si novo zalogo čokolade morala dati dostaviti na dom, ampak, hej, bilo bi pa slastno)

 3. sličica pullga

  Hvala obema za komentar. Tole bom pogledala in se naslajala.
  Viš Polona, jaz pa sem tam, da je bolje, da cukr sam gledam, pol grem pa na kolo…

 4. sličica mateja

  Hvala pullga za tole. (šele zdaj sem videla, malo kasni moje osveževanje)

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !