107# DNN

Ko sem prvič slišala izraz  DDN sem se spraševala kwa neki je to? No sedaj mi je jasno – dnevni narodnih noš v Kamniku. V soboto smo skočili tja, se sprehodili čez Šutno, kjer so razstavljali izdelovalci domače obrti in manjši del bolšjaka.  Prelepo vreme je tudi meni omogočilo narediti fotko ali dve.

Najbolj sem izbuljila oči, ko sem med bolšjaki odkrila vzorce narisane na stare risalne liste. Vse na roke. Absolutno mojstrsko in kjut in retro.

Potem pa še med ostale malenkosti

Košček tistega kar navadno gledamo ob nedeljah zjutraj

 • Share/Bookmark

Tagi: ,

 1. sličica nevenka

  Ali veš čemu so služili ti vzorčki? Samo za papirni okras ali so bili morda načrti za vezenine?

 2. sličica pullga

  Mislim, da načrti za vezenine zagtovo niso bili… vsi so narisani na risalnih listih, velikost A3. Mene spominjajo na tapete, preproge ali ovitke za zvezke.

 3. sličica nevenka

  Vsekakor so zanimivi vzorčki, malce spominjajo na pogled skozi kalejdoskop, zanimiva struktura in perfektna simetrija.

 4. sličica Mateja

  Krasno, res! Tudi jaz sem pohana in pečena ta vikend na naši Šutni in se namakam v vsem tem ustvarjalnem razkošju.

 5. sličica Suzi

  Res lepi utrinki! zdaj sem se spomnila, da imam tudi jaz nekaj teh na roko narisanih vzorčkov – sem jih dobila enkrat v eni vreči starih kolažnih in risalnih papirjev, ki mi jih je dala prijateljica. Bili so pa od njene babice, za kaj pa so jih uporabljali pa nimam pojma.

 6. sličica matilda

  Bi rekla, da so jim služili za vezenje?

 7. sličica pullga

  @Suzi – prosim pofotkaj. Lahko pošlješ tud na moj mail, pa jih objavim.
  @ matilda, morda kasneje, ampak so jih definitivno morali prerisati, ker debelina teh črt je preko 1 cm. Lahko da se je nekdo samo ustvarjalno izražal… čeprav ta zadnji me spominja na talne ploščice v kakšni cerkvi.

 8. sličica Suzi

  Pullga, bom poslikala ob priliki. Sicer sem jih pa pogledala in so to definitivno delali z nekim namenom – v tistem mojem kupu so poleg pobarvanih vzorcev tudi paus papirji z skicami in komentarji – pri enih piše poleg opomba “poletno blago”, pri drugih “keramika”, potem se najdejo še razne ilustracije in napisi …. Škoda le, ker je podpis tako neberljiv ;-) ).

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !