141# Hiša kot iz pravljice

Hitro mine teden dni, pravzaprav skorajda dva. December in čarobni dnevi so dosegli že polovico. Predno trčimo v božič bom na blogu predstavila še nekaj krasnih stvari.

Skandinavci imajo odnos do svojega doma postavljen na drugih temeljnih kot mi, ogromno vlagajo v spremembe razpoloženja, praznikov, preurejajo svoje domove letnim časom in praznikom primerno, res jim je pomembno, da se dobro počutijo. Ni jim nerodno pokazati svojih domov, se pohvaliti z njimi. Posebno krasno je, da veliko veliko majhnih biznisov nastaja iz želje po urejenih domovanjih. Večina teh projektov združuje tudi krasen design, seveda skandinavski vpliv čistih linij. Včasih je primešan vzhodni stil, drugič le kockaksti vzorci, tretjič njihovi tradicionalni vzorci. Vendar sem vedno znova presenečena in ostanem odprtih ust.

Mi smo drugačni, sposobni smo narediti trdne domove, z veliko betona in železa. Opremljanje doma, sledenje letnim časom, praznikom, redekoriranje to na (še?) ni pomembno. V povprečju. Velikokrat v želji po wow zaidemo tudi v kič.  Ko sem prvič pogledala na spletno stran TIne K, mi najprej ni bilo čisto jasno, ampak potem pa… šok.

Tine K je blagovna znamka izdelkov za dekoracijo doma, svečniki, okraski, pohištvo, sedežne, servetki – ni da ni. Za snemanje katalogov večinoma uporablja svoj lastni dom.

Tole je vhod, črna tla, zloščena do visokega sijaja, vgradna klopca (njami), stopnišče, ki vodi v zgornje nadstropje.

Njena delovna miza, zanjo hudomušno pravi, da je počiščena do takega sijaja samo dvakrat letno, ko fotografirajo nov katalog in ko enkrat počisti hišo v popolnost. Krasna miza. Stoji v njihovi dnevni sobi, ki je velika 6 krat 20 metrov.

Spalnica z belo zloščenim lesenim podom. Njami drugič. Lučka in copati so iz njene kolekcije.

Še dve fotografiji iz serije za navdih, tele so jasno primerne času v katerem smo. Svečniki, srebrni okraski in smreke. Ali ste opazili svečke na omari? Krasna ideja.

Pravzaprav mi je vse pri njej strahotno všeč, hiša, njena zunanjost, z vrntno lepo in njihovo lastno vrtno hiško za branje strašnih zgodb, ki pa vseeno ima kamin. Ob branju zgodb srkajo vročo čokolado. Kot v pravljici.  Preverite.  Ne bo vam žal. Fotografij je malo morje in opisi njene hiše so slastni, kar vročo čokolado v roke in na potep.

  • Share/Bookmark

Tagi: , , , ,

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !